עובדות שלא ידעתם על בטון

לפני שמנסרים – עובדות שלא ידעתם על בטון!

  • למה כל כך קשה לבצע ניסור וקידוח בטון?
  • ממה חומר זה עשוי, ומה זה אומר כשהוא "מזוין"?
  • למה בונים ממנו ממ"דים?

אחים צדיק, המומחים שלכם לעבודות קידוח וניסור בטון, מביאים לכם את כל העובדות ופרטי הטריוויה על אחד החומרים המבוקשים בעולם!

לא רק לנסר אל גם להבין מה מנסרים

בשביל להיות חברה מובילה בכל הקשור בטיפול באחד מחומרי הגלם השכיחים ביותר לבנייה, צריך להכיר ולהבין את החומר שמולכם – אז לפני שנדבר על ניסור וקידוח בטון, הנה כמה עובדות שאולי לא ידעתם על החומר עצמו:

זהו חומר מאוד פופולרי, הרבה יותר מכפי שאתם משערים:

בגלל היותו מושלם לבנייה, כולל של תשתיות נרחבות, וגם קל יחסית לייצור גם בעולם השלישי, מייצרים כיום יותר בטון בעולם מאשר פלסטיק. למעשה, בשנתיים האחרונות ייצרו יותר ממנו מכפי שייצרו פלסטיק בשלושת העשורים האחרונים! בקיצור, נראה שלא תחסר עבודה בקידוח בטון בשנים הבאות…

כמה זמן כבר האנושות משתמשת בו?

זהו לא רק חומר מבוקש בהווה ובעתיד הקרוב, למעשה כבר בתקופת האימפריה הרומית השתמשו בו לבנייה – כלומר לפני כ-2000 שנה. הבטון המזוין לעומת זאת הינו חדש יותר – המצאה מהמאה ה-19.

צמנט, חצץ, חול ומים, ולערבב!

אלו המרכיבים ליצירת בטון. מהם נוצרת תערובת סמיכה, שרק לאחר שהיא מתקשה אנחנו מקבלים את החומר הקשה המוכר לנו. זו, אגב, הסיבה שהתערובת מובלת לאתרי בנייה דווקא בכלי רכב ייעודי כמו מערבל בטון – ללא הערבול היא עשויה להתקשות, ואז לא ניתן יהיה להשתמש בה ליציקת יסודות, רצפות, קירות וכו'.

ובטון מזוין / יצוּק?

זהו למעשה "חומר מרוכב". כלומר, לא בדיוק חומר אחיד, אלא שילוב של מרכיבים שונים עם תכונות שונות במעין מבנה שיוצר מכולם סך הגדול יותר מסכום חלקיו, כלומר חומר טוב יותר. במקרה הזה, מדובר בתשתיות בטון שבהן משולבים מוטות פלדה או רשתות פלדה או חומרים אלסטיים דומים.

השילוב "משפר" את שני החומרים – הפלדה מקבלת הגנה מחלודה בזכות המעטפת, ואילו הבטון מקבל חוזק מפני עיוותים וסדקים בגלל האלסטיות של הפלדה.

וכן, לשאלה הבאה שלכם – אחים צדיק מתמחים גם בביצוע ניסור וקידוח בטון מזוין.

בגלל זה הוא משמש לבניית ממ"דים?

כן. החוזק, האלסטיות, העמידות בפני לחצים כמו חום, קור, דחיסה ומתיחה– כל אלו הופכים את הבטון המזוין לאידיאלי לבניית ממ"דים, מקלטים ושאר מבנים ממוגנים.

זה נותן להם חוזק איתן בפני רסיסי פיצוץ טיל, אבל גם גורם לכך שמקדחה רגילה תהיה חסרת תועלת עבור קידוח בטון בממ"ד עבור חיבור מזגן – וכאן אנחנו נכנסים לתמונה עם מקדחי יהלום לבטון.

יש לומר שיש עוד תכונות שאחראיות להפיכתו לפופולרי לבניית ממ"דים – הוא זול, זמין וקל להכנה. יש חומרים חזקים וטובים יותר לעמידה בפני טילים,

אבל עלויות בניית מבני מיגון מהם הינן אסטרונומיות (וגם הייצור בסדר גודל כזה הינו מסובך) ולכן לא ריאליות.

אז איך מבצעים קידוח או ניסור בטון?

במיומנות רבה ובזהירות, כמובן. ועם ציוד מיוחד, שמקבל חיזוק מחומר מפתיע שבטח לא חשבתם עליו: יהלומים. יהלום הוא החומר הכי קשה בטבע.

הוא גם מאוד יקר, אבל למקדחות בטון לא דרוש יהלום מפואר בן מספר קראטים אלא שברים זעירים מאוד, לרמת אבקה, של יהלומים (ויהלומים תעשייתיים).

אלו, בשילוב הפלדה של המסור/מקדחה, ועם ידע, ניסיון ומערכת לצמצום אבק ורטט, מאפשרים לבצע קידוחים מדויקים וניסור מדויק על המילימטר אפילו בחומר בעייתי וחזק כמו בטון.

Call Now Button דילוג לתוכן